//

Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
05
June, 2018
Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!

Τον επίλογο των νησιωτικών μας προορισμών με την κινητή έκθεση, αποτέλεσε η Σάμος στις 21 και 22 Μαΐου. 


Η κινητή έκθεση στήθηκε στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου Πυθαγορείου, στο Πυθαγόρειο. Εκεί μαζί με τους υπεύθυνους του δήμου  και με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου, στήσαμε την κινητή μας έκθεση, δεχτήκαμε την επίσκεψη 9 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ευρύτερο κοινό αγκάλιασε με θέρμη τη δράση και δήλωσε το παρόν. Από  τα περίπτερα της κινητής έκθεσης, πέρασαν 280 μαθητές, όπου με τη βοήθεια των εθελοντών έπαιξαν και ενημερώθηκα για την υπεραλίευση, τα τροφοχιλόετρα της μπανάνας και την εποχικότητα φρούτων και λαχανικών της Ελλάδας. Τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά και γονείς του Πυθαγορείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νησιού, μάθανε για τη σπατάλη τροφίμων και τα ποσοστά φαγητού, φρούτων και λαχανικών που  πετιούνται καθημερινά, μάθανε για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το φοινικέλαιο στο φυσικό ενδιαίτημα ζώων των τροπικών περιοχών και  με τη  σειρά τους μας πληροφόρησαν για τα απειλούμενα είδη της Σάμου, το χρυσό τσακάλι και τον χαμαιλέοντα.  


Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων; Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας της Σάμου που έδωσε στην κινητή έκθεση του WWF ξεχωριστή γεύση, μαγειρεύοντας για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, νόστιμες λιχουδιές με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.


Μεγάλοι και μικροί έφυγαν ενθουσιασμένοι από την κινητή μας έκθεση και εμείς με τη σειρά μας αποχαιρετήσαμε το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ανθρώπους που μας βοήθησαν στην υλοποίηση τη δράσης. 
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου και Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.  


 ΟΛΑ ΤΑ POSTS