//

Όλα όσα ζήσαμε στη Ζάκυνθο

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα ζήσαμε στη Ζάκυνθο
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
05
June, 2018
Όλα όσα ζήσαμε στη Ζάκυνθο

Σειρά της εκστρατείας μας για τη βιώσιμη διατροφή είχε αυτή τη φορά η Ζάκυνθος. Τον Μάιο επισκεφτήκαμε το όμορφο νησί της Ζακύνθου, όπου ανακαλύψαμε μαζί με μικρούς και μεγάλους τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και παράλληλα συμμετείχαμε στον καθαρισμό της παραλίας των Σεκανίων, μιας από τις σημαντικότερες παραλίες της Μεσογείου για την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών καρέτα.

Η κινητή έκθεση στήθηκε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, από τις 14 ως τις 15 Μαΐου. Εκεί, με τη βοήθεια των υπέροχων εθελοντών- φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Ιώνιων Νήσων, στήσαμε την κινητή μας έκθεση, δεχτήκαμε την επίσκεψη 5 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ευρύτερο κοινό δεν έλειψε να μας τιμήσει με την παρουσία του και γονείς με παιδιά «βούτηξαν» στον κόσμο της βιώσιμης διατροφής. Συγκεκριμένα, 100 μαθητές, έπαιξαν στα περίπτερα της βιωματικής έκθεσης, ψώνισαν στο super market του panda προϊόντα με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα ενώ δεν έλειψε η σωστή επιλογή εποχικών φρούτων και λαχανικών στο περίπτερο της λαϊκής.

Τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά και γονείς έπαιξαν και ενημερώθηκαν για τη βιώσιμη αγορά και κατανάλωση ψαρικών, μάθανε για τη σπατάλη τροφίμων και τα ποσοστά φαγητού, φρούτων και λαχανικών που  πετιούνται καθημερινά, ενώ ήταν ενήμεροι για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης πλαστικής σακούλας στον πληθυσμό της χελώνα καρέτα .  

Την Κυριακή 13 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο καθαρισμό των Σεκανίων. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο ποσοστό των σκουπιδιών που συλλέχτηκαν ,αποτελούνταν από πλαστικά μια χρήσης τα οποία ξεβράζει το κύμα στην ακτή.


Κατά την παραμονή μας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήσαμε σεμινάριο εκπαιδευτικών στοχεύοντας στην ενημέρωση και κατάρτιση 20 εκπαιδευτικών της περιοχής, ως προς την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου της δράσης.

 



ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ