//

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Μυτιλήνη και τη Χίο!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Μυτιλήνη και τη Χίο!
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
19
April, 2018
Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Μυτιλήνη και τη Χίο!

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Μυτιλήνη και τη Χίο!
Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στη Μυτιλήνη και τη Χίο τον Απρίλιο, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής. Πρώτη στάση της εκστρατείας θα είναι η Μυτιλήνη στις 22 και 23 Απριλίου , ενώ ακολουθεί η Χίος στις 26 και 27 Απριλίου.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 16 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι τον Αλεξανδρούπολη, το WWF Ελλάς ξεκινάει από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το ταξίδι του και στο Βοριοανατολικό Αιγαίο. Εκεί, τα παιδιά και οι ενήλικες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF, για τη διατροφή μας, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας αλλά και του πλανήτη. Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, ενώ αποκαλύπτει πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς:

22 και 23 Απριλίου, 18:00-20:00,στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (Π. Κουντουριώτου 3), σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης.

26 έως 27 Απριλίου, 18:00-20:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (Ηρ. Πολυτεχνείου 5), σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου. Την Πέμπτη 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διαδραστική παράσταση θεάτρου σκιών, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τίτλο “Ο Καραγκιόζης Διατροφολόγος”, από το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου.


Το ταξίδι της βιώσιμης διατροφής κάνει στάση σε Μυτιλήνη και Χίο!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS
 • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  28
  February 2019
  Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

  Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
  ΣΧΟΛΕΙΑ
  16
  October 2018
  Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

  Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Το WWF Ελλάς στον
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  11
  September 2018
  Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

  Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ