//

Πρακτικές για μείωση της σπατάλης στα εστιατόρια

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρακτικές για μείωση της σπατάλης στα εστιατόρια
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26
March, 2018
Πρακτικές για μείωση της σπατάλης στα εστιατόρια

Είμαστε ό,τι τρώμε» λένε αρκετοί. «Είμαστε ό,τι δεν τρώμε» λέμε εμείς κι αναφερόμαστε στην σπατάλη τροφίμων που μεγαλώνει συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ανισότητες είναι πολλές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν το 1/3 των τροφίμων που παράγονται καταλήγει στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα, σχεδόν 800 εκ. Άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό. Η ποσότητα που πετιέται θα μπορούσε να υπερκαλύψει τις ανάγκες των πεινασμένων του κόσμου.
 
Την ίδια στιγμή, η σπατάλη τροφίμων προκαλεί προβλήματα περιβαλλοντικής διάστασης. Αν μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς σπατάλη φαγητού, θα μειώναμε σημαντικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με λιπάσματα και φυτοφάρμακα, θα περιορίζαμε την κατανάλωση φυσικών πόρων και θα μειώναμε σημαντικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
 
 
Η παραγωγή και η τελική κατανάλωση των τροφίμων είναι οι δυο τομείς όπου παρατηρείται η μεγάλη σπατάλη. Εκτός όμως αυτών των κλάδων, η σπατάλη παραμένει μεγάλη και κρίσιμη και στον κλάδο των υπηρεσιών τροφίμων (εστιατόρια, καντίνες, catering κτλ). 
 
Αν είσαστε εστιάτορας ή ιδιοκτήτης εταιρείας εστίασης, δείτε με προσοχή τον οδηγό που ακολουθεί πιο κάτω και σκεφτείτε πως μπορείτε κι εσείς να βάλετε ένα λιθαράκι για τον περιορισμό της σπατάλης. Εκτός του καλού που θα κάνετε στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο σας, θα έχετε όφελος και στην επιχείρησή σας. PDF Download: Οδηγός κατά της σπατάλης τροφίμων στα εστιατόρια

 


Αν είσαστε εστιάτορας ή ιδιοκτήτης εταιρείας εστίασης, δείτε με προσοχή τον συνημμένο οδηγό PDF του WWF Ελλάς!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS
 • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  28
  February 2019
  Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

  Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
  ΣΧΟΛΕΙΑ
  16
  October 2018
  Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

  Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Το WWF Ελλάς στον
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  11
  September 2018
  Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

  Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ