//

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στην Πελοπόννησο!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στην Πελοπόννησο!
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
05
February, 2018
Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στην Πελοπόννησο!

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στην Πελοπόννησο!
Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στην Πελοπόννησο τον Φεβρουάριο, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής. Πρώτη στάση της πελοποννησιακής εκστρατείας θα είναι η Καλαμάτα στις 8-9 Φεβρουαρίου, ενώ οι δύο επόμενοι σταθμοί θα είναι Κόρινθος (11-13/2) και Πάτρα (22-23/2 ).

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 9 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι τον Αλεξανδρούπολη, το WWF Ελλάς ξεκινάει από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το ταξίδι του και στην Πελοπόννησο. Εκεί, τα παιδιά και οι ενήλικες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF, για τη διατροφή μας, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας αλλά και του πλανήτη. Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, ενώ αποκαλύπτει πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς:

8 και 9 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00,στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33), σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.

11 έως 13 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4).Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διατροφή.

22 και 23 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00 στον Πολυχώρο «Αίγλη» στην Πάτρα (Ακτή Δημαίων 17)


Το ταξίδι της βιώσιμης διατροφής κάνει στάση σε Καλαμάτα, Κόρινθο και Πάτρα!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS