//

Όσα ζήσαμε στην Αλεξανδρούπολη - 2 έως 3 Νοεμβρίου 2017

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσα ζήσαμε στην Αλεξανδρούπολη - 2 έως 3 Νοεμβρίου 2017
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
07
November, 2017
Όσα ζήσαμε στην Αλεξανδρούπολη - 2 έως 3 Νοεμβρίου 2017

Τι γυρεύει μία ψαραγορά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης; Τι έτρωγαν πιο συχνά οι προπροπαππούδες μας και τι εμείς σήμερα; Ποιες είναι οι τοπικές και υγιεινές λιχουδιές της Θράκης;

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την κινητή έκθεση του WWF «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» και μέσα από τα πέντε περίπτερα- σταθμούς της, που είχαν στηθεί στο μουσείο, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στον μικρόκοσμο μίας πιο πράσινης διατροφής.

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης- ένα μουσείο κόσμημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης- άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε πολυάριθμους επισκέπτες που ήθελα να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο σχετίζονται οι διατροφικές και καταναλωτικές μας συνήθειες με την προστασία του πλανήτη και την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Μέσα από τα χρωματιστά περίπτερα της λαϊκής αγοράς, της ψαραγοράς, του super market, της κουζίνας και του τραπεζιού του πρωινού, ένας άλλος κόσμος ξεδιπλώθηκε στο μουσείο και το μενού των δράσεων ήταν πλούσιο και… διαδραστικό!

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες δεχτήκαμε την επίσκεψη 8 δημοτικών σχολείων του νομού. 200 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου απόλαυσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κινητής έκθεσης, ενώ τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό.

Παιδιά και γονείς έμαθαν μεταξύ άλλων να επιλέγουν από τα περίπτερα της κινητής έκθεσης τρόφιμα με μικρό οικολογικό αποτύπωμα, κατάφεραν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι μαγειρεύοντας έξυπνα, αλλά και να επιλέγουν τοπικά και εποχικά φρούτα και λαχανικά για το καλό της υγείας μας και της υγείας του πλανήτη!

Ιδιαίτερη νότα χαράς προξένησε η επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κατά την οποία 50 ενήλικες συζήτησαν με την ομάδα του WWF Ελλάς ιδέες και λύσεις για έναν πιο πράσινο και υγιή πλανήτη.

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί οι εκπλήξεις! Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, διοργάνωσε δύο δωρεάν απογευματινές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και φίλους του μουσείου. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Οι γονείς φεύγοντας πήραν ως ενθύμιο τον οδηγό διατροφής.


Κατά την παραμονή μας στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήσαμε σεμινάριο εκπαιδευτικών (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης) στοχεύοντας στην ενημέρωση και κατάρτιση 30 εκπαιδευτικών της περιοχής, ως προς την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου της δράσης.

Και φυσικά δεν αμελήσαμε να επισκεφτούμε τους συνεργάτες μας στη Δαδιά όπου και δραστηριοποιείται το WWF για περισσότερα από 25 χρόνια! Ο Κίκο, ο πιστός προστάτης της περιοχής, μας υποδέχτηκε με χαρά.

Αφήσαμε την πόλη με τα μεγαλύτερα χαμόγελα και την ελπίδα ότι η σκυτάλη της πράσινης διατροφής περνάει από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα με την ίδια επιτυχία!

Ειδικές ευχαριστίες στις εθελόντριες από το Παιδαγωγικού τμήμα του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης! Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα δέχτηκαν τους μαθητές και τους επισκέπτες του μουσείου δίνοντας ξεχωριστό παλμό στην έκθεση.


Μικροί και μεγάλοι της Αλεξανδρούπολης μυήθηκαν στη βιώσιμη διατροφή

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ