//

Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
21
September, 2017
Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός

Όλοι μας, ως καταναλωτές μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία των ιχθυαποθεμάτων και άρα στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστήματων. Τι πρέπει να κάνουμε;

Να μην ψαρεύουμε και να μην αγοράζουμε νεαρά ψάρια που δεν έχουν προλάβει να αναπαραχθούν ούτε μια φορά. Τόσο ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1967/2006 για την αλιεία στη Μεσόγειο, αλλά και η εθνική νομοθεσία, ορίζουν το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος των αλιευμάτων που επιτρέπεται να καταναλώνουμε.

Πως να θυμόμαστε όμως τόσα νούμερα; Δεν θα ήταν πιο απλό αν υπήρχε ενας οδηγός, μια αφίσα παραδείγματος χάριν που θα μας το θύμιζε; Κι όμως υπάρχει και μπορείς να την δεις πιο κάτω!

Κι αν θέλεις να την έχεις μαζί σου την επόμενη φορά που θα πας στο ιχθυοπωλείο ή στο ταβερνάκι, μην την εκτυπώσεις. Απλά κατέβασε την εφαρμογή WWF Fish Guide.


Δεν καταναλώνω αλιεύματα μικρότερα από το νόμιμο μέγεθος.

ΟΛΑ ΤΑ POSTS
 • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  28
  February 2019
  Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

  Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
  ΣΧΟΛΕΙΑ
  16
  October 2018
  Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

  Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Το WWF Ελλάς στον
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  11
  September 2018
  Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

  Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ