//

Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
19
September, 2017
Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σχολιάζει

Η μαγειρική με τα παιδιά μας είναι μια εξαιρετικά καλή αφορμή για να μάθουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στα παιδιά μας για τις πρώτες ύλες, την προέλευση τους και τη διατροφική σημασία των τροφών στη διατροφή μας.

Μαγειρέψτε παρέα με τα παιδιά σας και εξηγήστε τους την σπουδαιότητα της ισοροπημένης διατροφής και της κατανάλωσης ορισμένων τροφών για έναν υγιή οργανισμό.

Παράλληλα βρείτε την ευκαιρία να κάνετε φανταστικά “ταξίδια” με τα παιδιά στις χώρες προέλευσης των προϊόντων αλλά και να μιλήσετε για την ιστορική εξέλιξη πρώτων υλών όπως πχ η τομάτα, η πατάτα, το κακάο και η σοκολάτα που κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών!

Επίσης ζυγίστε και κόψε τα υλικά της συνταγής, υπολογίστε το σύνολο, προσθέστε και αφαιρέστε. Κόψτε για παράδειγμα ένα ολοκληρο μήλο στη μέση, το κάθε κομμάτι ½ του μήλου, στη συνέχεια στα τέσσερα ¼ το κάθε κομμάτα κτλ.

Με λίγα λόγια απολάυστε τη μαγειρική μαθαίνοντας στα παιδιά σας γεωγραφία, ιστορία ακόμα και μαθηματικά με ιδιαίτερα δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο για μικρούς και μεγάλους!

Κι αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, αρχίστε κατεβάζοντας τον “Οδηγό για γονείς” του WWF Ελλάς.


Μέσα από το μαγείρεμα τα παιδιά μαθαίνουν γεωγραφία, μαθηματικά, ιστορία. Όχι άσχημα!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS
 • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  28
  February 2019
  Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

  Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
  ΣΧΟΛΕΙΑ
  16
  October 2018
  Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

  Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • Το WWF Ελλάς στον
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  11
  September 2018
  Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

  Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ