//

Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
19
September, 2017
Μαθαίνω μέσα από τη μαγειρική

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σχολιάζει

Η μαγειρική με τα παιδιά μας είναι μια εξαιρετικά καλή αφορμή για να μάθουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στα παιδιά μας για τις πρώτες ύλες, την προέλευση τους και τη διατροφική σημασία των τροφών στη διατροφή μας.

Μαγειρέψτε παρέα με τα παιδιά σας και εξηγήστε τους την σπουδαιότητα της ισοροπημένης διατροφής και της κατανάλωσης ορισμένων τροφών για έναν υγιή οργανισμό.

Παράλληλα βρείτε την ευκαιρία να κάνετε φανταστικά “ταξίδια” με τα παιδιά στις χώρες προέλευσης των προϊόντων αλλά και να μιλήσετε για την ιστορική εξέλιξη πρώτων υλών όπως πχ η τομάτα, η πατάτα, το κακάο και η σοκολάτα που κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών!

Επίσης ζυγίστε και κόψε τα υλικά της συνταγής, υπολογίστε το σύνολο, προσθέστε και αφαιρέστε. Κόψτε για παράδειγμα ένα ολοκληρο μήλο στη μέση, το κάθε κομμάτι ½ του μήλου, στη συνέχεια στα τέσσερα ¼ το κάθε κομμάτα κτλ.

Με λίγα λόγια απολάυστε τη μαγειρική μαθαίνοντας στα παιδιά σας γεωγραφία, ιστορία ακόμα και μαθηματικά με ιδιαίτερα δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο για μικρούς και μεγάλους!

Κι αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, αρχίστε κατεβάζοντας τον “Οδηγό για γονείς” του WWF Ελλάς.


Μέσα από το μαγείρεμα τα παιδιά μαθαίνουν γεωγραφία, μαθηματικά, ιστορία. Όχι άσχημα!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS