//

Όσα ζήσαμε στην Καστοριά - 7 & 8 Δεκεμβρίου 2017

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσα ζήσαμε στην Καστοριά - 7 & 8 Δεκεμβρίου 2017
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
15
December, 2017
Όσα ζήσαμε στην Καστοριά - 7 & 8 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η στάση μας στην Καστοριά, τον πέμπτο σταθμό της εκστρατείας «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», κλείνοντας έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο την περιοδεία μας για  το 2017. Το πανέμορφο Ενυδρείο Καστοριάς, φιλοξένησε τα χρωματιστά περίπτερα της κινητής έκθεσης του WWF και μετατράπηκε σε έναν πολύβουο σταθμό ενημέρωσης για την «πράσινη διατροφή».

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, δεχτήκαμε την επίσκεψη 10 δημοτικών σχολείων, με 206 μαθητές δημοτικού να εξερευνούν τα βιωματικά παιχνίδια κάθε περιπτέρου της κινητής έκθεσης και να δίνουν το δικό τους πράσινο μήνυμα για έναν πιο εύρωστο πλανήτη! Εντυπωσιακό ήταν ότι πολλά από τα παιδιά γνώριζαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να τρώμε τοπικά και εποχικά φρούτα, όσπρια και λαχανικά δεδομένου ότι η Καστοριά παράγει πολλά τοπικά προϊόντα. Αυτό έδωσε στην ομάδα του WWF περισσή χαρά, αφού διαπιστώσαμε ότι σε μικρότερες πόλεις τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα για το ταξίδι της τροφής και την αγάπη προς τη φύση για τα τρόφιμα που μας προσφέρει απλόχερα.

Τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά και γονείς έπαιξαν διαλέγοντας τοπικά φρούτα και λαχανικά στη «λαϊκή αγορά» του WWF, ενημερώθηκαν για το φοινικέλαιο που «καίει» τα δάση του ουρακοτάγκου ενώ φυσικά δεν έλειψε το ψάρεμα και η ενημέρωση για τη βιώσιμη αλιεία. Με τη σειρά μας ενημερωθήκαμε για τις καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των ντόπιων, τα τοπικά προϊόντα που παράγουν και καταναλώνουν καθώς και τα μυστικά των ψαριών της λίμνης που ψαρεύουν οι ντόπιοι ψαράδες.

Ιδιαίτερα χαρούμενα συναισθήματα προξένησε η άοκνη βοήθεια των εθελοντών που ενημέρωσαν και διέδρασαν με ταλέντο με το κοινό της έκθεσης.

Η όρεξη άνοιξε και δεν σταματήσαμε εκεί! Κατά την παραμονή μας στην Καστοριά, πραγματοποιήσαμε σεμινάριο εκπαιδευτικών (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς) στοχεύοντας στην ενημέρωση και κατάρτιση 27 εκπαιδευτικών της περιοχής, ως προς την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου της δράσης. Οι εκπαιδευτικοί βούτηξαν με όρεξη στις δράσεις και έγιναν οι ίδιοι εξερευνητές μίας πιο οικολογικής διατροφής παίρνοντας τη σκυτάλη για δράση στα σχολεία!

Πολλές ευχαριστίες και στους ανθρώπους που εργάζονται στο Ενυδρείο Καστοριάς, οι οποίοι και βοήθησαν στην εγκατάσταση και την απεγκατάσταση της κινητής έκθεσης και συνέδραμαν στη σωστή λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Δήμο Καστοριάς για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και ευχόμαστε «εις άλλα» για τη νέα χρονιά!


Δέκα δημοτικά σχολεία επισκέφθηκαν την έκθεση!!!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ