//

Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
05
June, 2018
Όλα όσα ζήσαμε στη Σάμο!

Τον επίλογο των νησιωτικών μας προορισμών με την κινητή έκθεση, αποτέλεσε η Σάμος στις 21 και 22 Μαΐου. 


Η κινητή έκθεση στήθηκε στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου Πυθαγορείου, στο Πυθαγόρειο. Εκεί μαζί με τους υπεύθυνους του δήμου  και με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου, στήσαμε την κινητή μας έκθεση, δεχτήκαμε την επίσκεψη 9 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ευρύτερο κοινό αγκάλιασε με θέρμη τη δράση και δήλωσε το παρόν. Από  τα περίπτερα της κινητής έκθεσης, πέρασαν 280 μαθητές, όπου με τη βοήθεια των εθελοντών έπαιξαν και ενημερώθηκα για την υπεραλίευση, τα τροφοχιλόετρα της μπανάνας και την εποχικότητα φρούτων και λαχανικών της Ελλάδας. 



Τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά και γονείς του Πυθαγορείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νησιού, μάθανε για τη σπατάλη τροφίμων και τα ποσοστά φαγητού, φρούτων και λαχανικών που  πετιούνται καθημερινά, μάθανε για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το φοινικέλαιο στο φυσικό ενδιαίτημα ζώων των τροπικών περιοχών και  με τη  σειρά τους μας πληροφόρησαν για τα απειλούμενα είδη της Σάμου, το χρυσό τσακάλι και τον χαμαιλέοντα.  


Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων; Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας της Σάμου που έδωσε στην κινητή έκθεση του WWF ξεχωριστή γεύση, μαγειρεύοντας για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, νόστιμες λιχουδιές με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.


Μεγάλοι και μικροί έφυγαν ενθουσιασμένοι από την κινητή μας έκθεση και εμείς με τη σειρά μας αποχαιρετήσαμε το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ανθρώπους που μας βοήθησαν στην υλοποίηση τη δράσης. 
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου και Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.  


 



ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ