//

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Θεσσαλία!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Θεσσαλία!
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
10
January, 2018
Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά μας στη Θεσσαλία!

Ταξιδεύουμε στη Θεσσαλία περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί μας τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη! Από τις 15 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου, αρχής γενομένης από την πόλη των Τρικάλων και με τη συνέχεια να δίνεται σε Καρδίτσα και Λάρισα, η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 - 17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 - 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη!

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.

Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Με αυτά τα «συστατικά», η εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.


Σας περιμένουμε!


Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς στη Θεσσαλία:
 

Τρίκαλα: 15 και 16 Ιανουαρίου, 18:00 - 20:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη.

Καρδίτσα: 18 και 19 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00 στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας.

Λάρισα: 22 και 23 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00, στον Μύλο του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
 


Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ