//

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πρωτότυπες συνταγές για θαλασσινά!

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πρωτότυπες συνταγές για θαλασσινά!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
20
December, 2017
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πρωτότυπες συνταγές για θαλασσινά!


Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι αναπόσπαστο μέρος της παράδοσής μας.  Είναι η ευκαιρία που περιμένουμε για να βρεθούμε κοντά στους αγαπημένους μας ανθρώπους, να γιορτάσουμε και να γεμίσουμε με θετική ενέργεια για τη νέα χρονιά που έρχεται!
Γεμάτο μοσχοβολιστές μυρωδιές που δημιουργούν τις πιο ζεστές αναμνήσεις, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ελλάδα, συνήθως περιλαμβάνει γεμιστή γαλοπούλα, χειροποίητες πίτες, Χριστόψωμο, δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα κι ένα σωρό εδέσματα και λιχουδιές που ποικίλουν από μέρος σε μέρος.


Σε άλλες χώρες βέβαια, όπως η Ιταλία, η Τσεχία, η Ουγγαρία ή η Πολωνία, οι εορτασμοί δεν κορυφώνονται την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά την παραμονή, με το μενού να μυρίζει θάλασσα, καθώς τα ψάρια έχουν την τιμητική τους…

Αν τρως ψάρι και φέτος θα ήθελες να σχεδιάσεις ένα διαφορετικό μενού, με άρωμα θάλασσας, μπες στο Fish Guide ανακάλυψε πρωτότυπες συνταγές από τον Ηλία Μαμαλάκη και άλλους διάσημους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, που στηρίζουν την εκστρατεία υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών του WWF!

Μύδια με τσορίθο και σαφράν για όσους αναζητούν κάτι εναλλακτικό, γαρίδες όπως τις φτιάχνουν στα νησιά Κερκένα για όσους αναζητούν κάτι εντυπωσιακό, καλαμάρι γεμιστό για όσους αναζητούν κάτι πιο παραδοσιακό και πολλές άλλες συνταγές για ένα μοναδικό μενού βιώσιμων ψαρικών.

Όποια και αν είναι η συνταγή της επιλογής σου, πριν αγοράσεις ψάρια και θαλασσινά διάβασε τις συστάσεις του WWF για τα εγχώριακαι τα εισαγόμεναψαρικά, ώστε να κάνεις υπεύθυνες επιλογές, προστατεύοντας τις θάλασσές μας που μαστίζονται από την υπεραλίευση.

Ένα μενού είναι πάντοτε πιο νόστιμο όταν είναι βιώσιμο.

Για να έχεις πάντοτε μαζί σου τις ψαρο-συμβουλές του WWF, κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή WWF Fish Guide για συσκευές Android και iOS και βάλε κι εσύ το δικό σου λιθαράκι για υγιείς θάλασσες γεμάτες ψάρια!


Αν τρως ψάρι και φέτος θα ήθελες να σχεδιάσεις ένα διαφορετικό μενού, με άρωμα θάλασσας, μπες στο Fish Guide

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ