//

Οι πρώτοι..."πρωταθλητές βιώσιμης διατροφής"

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι πρώτοι...
ΣΧΟΛΕΙΑ
20
December, 2017
Οι πρώτοι..."πρωταθλητές βιώσιμης διατροφής"

Λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος κι ήδη 14 σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν μπει δυναμικά στον χορό των Πρωταθλητών Βιώσιμης Διατροφής. 6 νηπιαγωγεία, 6 δημοτικά και 2 ειδικά σχολεία εχουν ήδη βουτήξει με όρεξη στην παλέτα των δραστηριοτήτων μας. Το 1ο Νηπιαγωγείο της Μεγαλόπολης εξακολουθεί να σερνει τον χορό  αλλα η εκπληξη έρχεται από την Κρήτη που συμμετέχει ήδη με 4 σχολεία!

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο με το ταξίδι στη χώρα του μεσημεριανού και το παιχνίδι ρόλων με το ψάρεμα που ζήτησαν να το ξαναπαίξουν την επόμενη μέρα. Και φαίνεται ότι κάτι  εντυπώθηκε γιατί αυτή τη φορά άρχισαν να ψαρεύουν με τον χάρακα στο χέρι για να κρατήσουν μόνο τα ψάρια που είχαν επιτρεπόμενο μέγεθος. Κι από ότι φαίνεται το μήνυμα θα φτάσει και στους δικούς τους καθώς αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στο μηνιαίο εφημεριδάκι που εκδίδουν και πάει στο σπίτι τους, πολλές από τις δραστηριότητες που έκαναν στα πλαίσια του προγράμματος “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης”.

Όπως αναφέρει το 43ο ΔΣ Ηρακλειου για τη δραστηριότητα «Μια μερίδα πλανήτη παρακαλώ» που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος: «Τα παιδιά, μαγεύτηκαν πολύ με την προφορική αφήγηση των ιστοριών και ζήτησαν να τις ξαναπώ. Η δραστηριότητα αυτή ήταν πραγματικά ένα καλό «ζέσταμα της ομάδας». Η παρουσίαση της Γης ήταν επίσης κάτι που τους εντυπωσίασε, όπως επίσης κι η χώρα καταγωγής του ρυζιού που τους έφερα. Το δικό μου ρύζι ήταν από την Ταϋλάνδη κι ο εντοπισμός της πάνω στην υδρόγειο, τους άφησε άφωνους. Τα μηνύματα που βγήκαν τόσο από το παιχνίδι ρόλων, με τους γεωργούς και τους ψαράδες, όσο και από την ιστορία με το ρύζι, συνδέθηκαν αμέσως και λίγο μας «στεναχώρησαν». Το κλείσιμο δε τη δράσης με το μοίρασμα του φαγητού και την αποκάλυψη της Γης στο ταψάκι, ήταν τόσο ευρηματικό όσο και μαγικό.»

To EEEEΚ Πτολεμαΐδας μας γράφει πόσο βοήθησε το ντόμινο του χάμπουργκερ και της φακής τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες της οπτικής αντίληψης και της διαδοχικής μνήμης τους. Ενώ το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου συνεργάστηκε με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και για την έναρξη του προγράμματος έφτιαξαν  στο σχολείο πολύχρωμα λαζάνια και μακαρόνια από χαρούπι, αλεύρι ολικής άλεσης με γευσεις σπανάκι, ντομάτα και καρότο.

Καλή συνέχεια λοιπόν στους Πρωταθλητές της Βιώσιμης Διατροφής και περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τις εμπειρίες σας από τις επόμενες δραστηριότητες!


Τα σχολεία παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό της πράσινης διατροφής!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ