//

Όσα ζήσαμε στην Καβάλα - 6 έως 7 Νοεμβρίου 2017

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσα ζήσαμε στην Καβάλα - 6 έως 7 Νοεμβρίου 2017
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
12
November, 2017
Όσα ζήσαμε στην Καβάλα - 6 έως 7 Νοεμβρίου 2017

Μου άρεσε που παίξαμε με τα ψάρια και μάθαμε πότε πρέπει να τα τρώμε. Ελένη 9,5 χρονών

Εξαιρετική προσπάθεια, εξαιρετικοί άνθρωποι, πολύ όμορφη πρωτοβουλία, ξεχωριστές στιγμές με τον γιό μου. Σας ευχαριστώ.  Σχόλιο Γονέα

Η τρίτη στάση του ταξιδιού μας τον Νοέμβριο έγινε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Καπναποθήκη, ένα ιστορικό κτίριο στην όμορφη πλατεία Καπνεργατών. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την έκθεση, ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της βιώσιμης διατροφής και έδειξαν ιδιαίτερη σημασία για τη βιώσιμη αλιεία. Πώς αλλιώς!

Ο ισόγειος χώρος εκδηλώσεων της Καπναποθήκης γέμισε με πολύχρωμα περίπτερα ενώ παιδικά χαμόγελα και φωνές συμπλήρωσαν την όμορφη εικόνα.
Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες δεχτήκαμε την επίσκεψη 7 δημοτικών σχολείων του νομού. 200 μαθητές δημοτικού εξερεύνησαν τα βιωματικά παιχνίδια κάθε περιπτέρου της κινητής έκθεσης και έδωσαν το δικό τους πράσινο μήνυμα για έναν πιο δυνατό πλανήτη!

 

Εντυπωσιακό ήταν ότι πολλά από τα παιδιά γνώριζαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να τρώμε τοπικά και εποχικά φρούτα και λαχανικά δεδομένου ότι έχουν στο σπίτι τους λαχανόκηπο! Αυτό έδωσε στην ομάδα του WWF περισσή χαρά, αφού διαπιστώσαμε ότι σε μικρότερες πόλεις τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα για το ταξίδι της τροφής και την αγάπη της φύσης για τα τρόφιμα που της ζητάμε να μας προσφέρει.

Τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά, γονείς, αλλά και πολλοί παππούδες που συνόδευσαν τα εγγόνια τους, έπαιξαν ψαρεύοντας στο ψαράδικο του WWF, ενημερώθηκαν για την εφαρμογή υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών WWF Fish Guide και έφυγαν με αναμνηστικά δώρα τον οδηγό διατροφής για γονείς και την ψαρομεζούρα του WWF.

Ιδιαίτερα χαρούμενα συναισθήματα προξένησε η επίσκεψη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας,  κατά την οποία 10 ενήλικες με ελαφρά νοητική στέρηση πήραν μέρος στα βιωματικά παιχνίδια, εξέφρασαν απορίες και συζήτησαν με την ομάδα του WWF Ελλάς ιδέες και λύσεις για έναν πιο πράσινο και υγιή πλανήτη.

Κατά την παραμονή μας στην Καβάλα, πραγματοποιήσαμε σεμινάριο εκπαιδευτικών (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας) στοχεύοντας στην ενημέρωση και κατάρτιση 30 εκπαιδευτικών της περιοχής, ως προς την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου της δράσης.<hr>


Εξαιρετική προσπάθεια, εξαιρετικοί άνθρωποι, πολύ όμορφη πρωτοβουλία, ξεχωριστές στιγμές με τον γιό μου. Σας ευχαριστώ. Σχόλιο Γονέα

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ