//

Θεσσαλονίκη & Θέρμη - 2 έως 10 Οκτωβρίου 2017

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη & Θέρμη - 2 έως 10 Οκτωβρίου 2017
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
11
October, 2017
Θεσσαλονίκη & Θέρμη - 2 έως 10 Οκτωβρίου 2017

«Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας;» ρωτήσαμε μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη και η απάντηση ήταν «ναι!». Από τις 2 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης φιλοξένησε την κινητή έκθεση του WWF Ελλάς, και δέχτηκε την επίσκεψη μικρών και μεγάλων που θέλησαν να βουτήξουν στον κόσμο μίας πιο «πράσινης» και υγιεινής διατροφής. Για επτά ημέρες, μαθητές από δημοτικά σχολεία της περιοχής καθώς και το ευρύτερο κοινό της πόλης, ανακάλυψαν με ποιον τρόπο σχετίζονται οι διατροφικές και καταναλωτικές μας συνήθειες με την προστασία του πλανήτη και την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες δεχτήκαμε την επίσκεψη 15 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά 700 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κινητής έκθεσης, ενώ τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Παιδιά και γονείς έμαθαν μεταξύ άλλων να επιλέγουν από τα περίπτερα της κινητής έκθεσης τρόφιμα με μικρό οικολογικό αποτύπωμα, να μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι, να επιλέγουν τοπικά και εποχικά φρούτα και λαχανικά, αλλά και γιατί δεν πρέπει να τρώμε κολιό τον Αύγουστο!

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στη Θέρμη και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης στις 9 και 10 Οκτωβρίου, όπου πέρα από τα σχολεία και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, δεχτήκαμε την επίσκεψη Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης από τη γύρω περιοχή (Τριάδι, Πλαγιάρι).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μας στην συμπρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκαν και δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης) με μεγάλη προσέλευση 73 εκπαιδευτικών, με στόχο τη ενημέρωση και κατάρτισή τους ως προς την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου του προγράμματος.

Τέλος, μία έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου “Mediterranean Cosmos”. Αρχικά ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος και στηρίζει αφιλοκερδώς την καμπάνια του WWF,  ετοίμασε και σέρβιρε γευστικά και θρεπτικά smoothies από φρούτα και λαχανικά εποχής με κύριο σύνθημα «τρώμε σπιτικά και εποχικά». Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου,  ένα από τα περίπτερα της κινητής έκθεσης φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο και μέσα από παιχνίδι με τους μικρούς επισκέπτες και την παρουσίαση του νέου μας site, ενημερώσαμε   μικρούς και μεγάλους για θέματα βιώσιμης διατροφής!

Η διαδρομή μας συνεχίζεται σε άλλες 18 πόλεις της Ελλάδας. Δες ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή και… σε περιμένουμε!


Από τις 2 έως τις 10 Οκτωβρίου βρεθήκαμε σε Θεσσαλονίκη και Θέρμη για να διαδώσουμε τα μηνύματα της βιώσιμης διατροφής

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ