//

Σχολικά κυλικεία - τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΣΧΟΛΕΙΑ

Σχολικά κυλικεία - τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
ΣΧΟΛΕΙΑ
20
September, 2017
Σχολικά κυλικεία - τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Είναι καλό οι επιλογές των γονιών να περιστρέφονται γύρω από τη μεσογειακή διατροφή και να δίνουν στα παιδιά τους μια πολυποίκιλη διατροφή με έμφαση σε φρούτα και λαχανικά. Όμως πέρα από αυτό που κάθε γονιός μπορεί να κάνει στο σπίτι, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά τρέφονται σωστά και στο σχολείο.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας γονιός είναι να προετοιμάζει και να δίνει από το σπίτι το πρωινό και μεσημεριανό των παιδιών σας.

Όμως πολλές φορές είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω απαίτησης των παιδιών, οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους χαρτζιλίκι για να αγοράσουν προϊόντα από το σχολικό κυλικείο. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Παρότι η νομοθεσία απαγορεύει την πώληση στα σχολικά κυλικεία μιας σειράς προϊόντων που είναι ανθυγιεινά, πολλές φορές τα κυλικεία πωλούν χείριστης ποιότητας τρόφιμα όπως παγωτά, γαριδάκια και άλλα παρόμοια επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τελικά τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να πωλείται στα κυλικεία και τι μπορεί να κάνει ο γονιός;

Στο γράφημα που ακολουθεί βλέπετε τι επιτρέπεται. Για να δείτε την αναλυτική λίστα, κατεβάστε τον “Οδηγό για γονείς” του WWF Ελλάς.

Αν αντιληφθείτε ότι το κυλικείο πουλά τρόφιμα από την απαγορευμένη λίστα, τότε μπορείτε να κάνετε κάποιες πολύ απλές κινήσεις:

  • Να ζητήσετε από τους δασκάλους του σχολείου να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος για τα τρόφιμα που επιτρέπονται στα σχολικά κυλικεία.

  • Αν όχι, τότε ζητήστε από τον διευθυντή του σχολείου να προχωρήσει σε καταγγελία

  • Ενημερώστε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

  • Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αρκετό, απευθυνθείτε στους επόπτες υγείας του νομού όπου κατοικείτε, ζητώντας να αναλάβουν δράση.

Photo (c) Pressfoto/Freepik


​Σοκολάτες, γαριδάκια απαγορεύονται!

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ