//

Σύρος - 15 έως 17 Ιουλίου 2017

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» WWF EΛΛΑΣ / ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύρος - 15 έως 17 Ιουλίου 2017
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
01
September, 2017
Σύρος - 15 έως 17 Ιουλίου 2017

“Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο;” ρωτήσαμε τα παιδιά της Σύρου κι αυτά αποκρίθηκαν θετικά.

Από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης φιλοξένησε την κινητή έκθεση του WWF Ελλάς, και δέχτηκε την επίσκεψη μικρών και μεγάλων που θέλησαν να βουτήξουν στον κόσμο μίας πιο «πράσινης» και υγιεινής διατροφής.  Για δύο ημέρες το κοινό της Σύρου, αλλά και παιδιά από διάφορα summer camps του νησιού ανακάλυψαν με ποιον τρόπο σχετίζονται οι διατροφικές και καταναλωτικές μας συνήθειες με την προστασία του πλανήτη και την ισορροπία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες 100 παιδιά από τρία διαφορετικά summer camps είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κινητής έκθεσης, ενώ τα απογεύματα η έκθεση ήταν ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό και τους επισκέπτες του νησιού. Παιδιά και γονείς έμαθαν μεταξύ άλλων να επιλέγουν από τα περίπτερα της κινητής έκθεσης τρόφιμα με μικρό οικολογικό αποτύπωμα, να μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι, να επιλέγουν τοπικά και εποχικά φρούτα και λαχανικά, αλλά και γιατί δεν πρέπει να τρώμε κολιό τον Αύγουστο!


Βρεθήκαμε στη Σύρο από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2017. Παίξαμε και ενημερώσαμε τα παιδιά, περάσαμε τέλεια.

ΟΛΑ ΤΑ POSTS




  • Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    28
    February 2019
    Τσίκνισμα χωρίς σπατάλη φαγητού!

    Αυτή την Τσικνοπέμπτη- αλλά και κάθε μέρα- αντί να αφήσουμε να καταλήξουν ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, μπορούμε να τις σώσουμε απολαμβάνοντας τες και να «σώσουμε» το 1/3 των τροφίμων από τα σκουπίδια!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική
    ΣΧΟΛΕΙΑ
    16
    October 2018
    Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή στην Αττική

    Το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» για την βιώσιμη και υγιεινή διατροφή δίνει φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αττικής την ευκαιρία να επισκεφθούν την διαδραστική μας έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή.


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


  • Το WWF Ελλάς στον
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    11
    September 2018
    Το WWF Ελλάς στον "Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη"

    Η διαδραστική έκθεση του WWF Ελλάς σας περιμένει να ανακαλύψετε τη μυστική σύνδεση της διατροφής μας με το περιβάλλον μέσα από βιωματικές δράσεις!


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ